DEPLA CHOCOLATIER

      EN / FR / NL

  • Truffel
  • Pralines
  • Bloemenpraline
  • Delicatesse
  • Gifts

Bloemenpraline – Choc Fleur

Eetbare bloemen vieren hoogtij in de gastronomie, maar Pol Depla is er als eerste in geslaagd om verse bloemen te verwerken in artisanale kwaliteitspralines. Een waar hoogstandje. In 2002 patenteerde Pol Depla het procédé en sindsdien is de Choc Fleur exclusief te verkrijgen bij Chocolatier Depla. Met uiterste zorg worden kleurrijke viooltjes van biologische kweek met de hand geplukt bij lokale producenten waarna ze vliegensvlug worden verwerkt. Niet elk bloemetje is echter geschikt om een glansrol te krijgen in de Choc Fleur, waardoor de productie afhankelijk is van de kwaliteit en de beschikbaarheid van de viooltjes.
 
De Choc Fleur is een unieke artisanale praline van witte chocolade met een vulling van luchtige slagroom en violetsuiker en met het delicate parfum van verse viooltjes.
 
Tekst: Edward Vanhoutte